نمای آجری آجر از مصالح پرکاربرد و محبوب از گذشته تا به امروز است. به دلیل وجود خاک مناسب برای ساخت آجر در ایران تولیدکننده های مختلفی در این زمینه فعالیت می کنند و توانسته اند محصولات با کیفیتی تولید کرده و به کشورهای خارجی  هم صادر کنند. امروزه طراحان ایرانی طرح های منحصر به فردی را برای نمای آجری ساختمان ها طراحی کرده اند. آجر نما ها امروزه بیشتر در سبک های مدرن و پارامتریک طراحی و تولید می شوند اما هستند افرادی که طرفدار آجر با سبک های سنتی بوده و برای ساختمان خود از آنها استفاده می کنند. استفاده از آجر نما زیبایی زیادی را به ساختمان ها میبخشد و همچنین مقاومت آنها را در برابر عوامل آسیب زا افزایش می دهد.

یکی از عوامل مهمی که باعث زیبایی بیشتر نمای آجری می شود نصب صحیح و با دقت آن است. داشتن مهارت لازم در اجرای نمای آجری باعث می شود تا ظاهر ساختمان زیبا و مقاوم باشد. در ادامه به انواع سیستم های اجرای نمای آجری می پردازیم. با ما همراه باشید.

انواع روش های اجرا نمای آجری 

نمای آجری جزو نماهای محبوب برای ساختمان های مسکونی است و در طرح های مختلف تولید می شود. برای اجرای نمای آجری سه روش کلی وجود دارد که باعث افزایش مقاومت نما شده و هر کدام ویژگی های مشخص به خود را دارند. سه روش اجرای نمای آجری شامل، اجرای آجر به روش ملاتی، اجرای آجر به روش چسبی و اجرای آجر به روش خشک می باشد.

اجرای نمای آجر به روش ملاتی

استفاده از ملات برای نصب نمای آجر از روش هایی که است که از قدیم وجود داشته و با استفاده از ماسه و سیمان انجام می شده. اجرای نمای آجر با ملات را افرادی که تجربه لازم در این کار را دارند هم می توانند انجام دهند و لازم به محاسبات مهندسی شده ندارد. استفاده از ملات باعث پوشاندن عیب های سطح دیوار اصلی شده و سطح صافی را بر روی دیوار ایجاد می کند. اجرای نمای آجر توسط ملات نیاز به زمان دارد زیرا ملات برای خشک شدن و اجرای بی نقص باید زمان طولانی را سپری کند. برای انجام سریع نماکاری ساختمان استفاده از این روش مناسب نیست زیرا در صورتی که زمان لازم برای اجرای آن در نظر گرفته نشود نما استحکام بالایی ندارد. اجرای این روش نیاز به تمرکز و ظرافت بالایی دارد تا در انتهای کار نمای تمیز و زیبایی به وجود آید. این روش از لحاظ هزینه مقرون به صرفه است.

حالت های اجرایی به روش ملاتی

در روش ملاتی از دو حالت اجرایی استفاده می شود که در روش اول دیوار چینی و نمای ساختمان همزمان انجام می شود. در این روش زمانی که دیوار چینی ساختمان در حال انجام است همزمان نما کاری هم انجام می شود. هدف از این نحوه اجرا ایجاد پیوستگی کافی بین آجرهای پشت کار و آجر نما است. در روش دوم اجرای ملاتی  بعد از اتمام دیوارسازی، نما کاری انجام می شود. زمانی که دیوار سازه اصلی اجرا شود سپس نماکاری آغاز می شود. در این روش از اتصالات فلزی برای ایجاد همبستگی بین نما و دیوار استفاده می شود. اتصالات فلزی از دو قطعه به هم متصل شده ساخته می شود و نحوه قرارگیری آنها به این صورت است که یک سر در داخل دیوار پشتیبان قرار گرفته و قسمت دیگر آن در درز افقی نما قرار می گیرد.

اجرای نمای آجر به روش چسبی

اجرای نمای آجری با استفاده از چسب در وهله اول نیاز به چسب مخصوص برای این کار دارد. از ویژگی های چسب مخصوص خاصیت ارتجاعی آن است که باعث ایجاد مقاومت بالا در نما و زیرسازی نما می شود. اجرای نما با استفاده از چسب نیازمند دقت است میزان ضخامت چسبی که استفاده می شود باید بین 3 تا 7 میلیمتر باشد تا نمای کلی کاملا یکدست انجام شود. ضخامت مناسب چسب باعث می شود تا در شرایط آب و هوایی نامناسب آب و رطوبت به زیر کار نما نفوذ نکند. قبل از نصب نما با چسب بر روی سطح دیوار یک لایه پلاستر سیمانی اجرا می شود. پلاستر سیمانی باعث می شود تا سطح رویی دیوار یکدست باشد و رطوبت به آن نفوذ نکند.

اجرای نمای آجر به روش خشک

نصب نما به روش خشک از رایج ترین روش ها برای انجام این کار است. در این روش برای زیرسازی از ملات یا چسب استفاده نمی شود بلکه با استفاده از پیچ و قطعات فلزی نما کاری انجام می شود. در این روش در مرحله اول ابتدا عایق حرارتی و چهارچوب قرار داده می شود. چهارچوب نقش نگهدارنده آجر را ایفا می کند و چوب، فولاد و آلومینیوم از متریالی هستند که چهار چوب با آنها ساخته می شود. نمای آجری که با روش خشک اجرا می شود وزن پایین و مقاومت بالایی در برابر حوادث مختلف دارد. زمانی که آجر نماها آسیب ببینند میتوان فقط آن قسمت را تعمیر و یا تعویض کرد. سرعت العمل اجرای آجر نما با روش خشک بسیار بالا است و برای ساختمان هایی که زمان زیادی برای اجرای نما ندارند بهترین گزینه است.